Om

Kontakt

 
 
 
 

Sagovisa brinner för hållbarhet och mångfald. Vi tror på en värld där alla är lika mycket värda och där vi har omsorg om varandra och vår miljö. Den världen vill vi skapa för våra dockor och bjuda in till i våra föreställningar.  Där väcks ofta frågor kring hur vi är mot varandra samt mot djuren och naturen. Alla dockor och dekoren till våra föreställningar tillverkar vi själva i återbrukat material. Dockorna är alla unika och lika olika som barnen och de vuxna i publiken. 


Sagovisa drivs av Viktoria Andersson och jag har fantiserat och skapat hela mitt liv. Jag är utbildad pedagog och har många års erfarenhet av arbete med barn. Jag har läst kurser i musikteori, musikskapande, scenisk framställning och kreativt skrivande. Ibland tar jag hjälp av min dotter Nellie, ibland av duktiga musiker. Nästan alltid har jag hjälp av mina dockor. I varje föreställningar har jag också hjälp av er, av publiken. Tillsammans skapar vi viskonserter med allsång eller interaktiv dockteater för barn. Läs mer här. Det går också att köpa mina dockor samt min musik, läs mer här.


Vi utgår från Jönköping, men sedan starten 2018 har vi spelat på skolor och bibliotek i hela södra Sverige. Vi har också medverkat vid festivaler som Korrö folkmusikfestival, Urkult och Öland Roots.